dissabte, 12 de març de 2011

Pot de neu

Fa unes setmanes la meva filla va portar això de l'escola:
No s'aprecia bé el que és però ho aclariré: és un pot de neu. D'aquells que tenen una figura dins (una ciutat, un animalet...) i que quan els tombes es posa a nevar.

Va fer-ho amb la mestra de l'escola. Van fer un ninot de neu de plastilina, el van enganxar al tap del pot, van omplir el got d'aigua i purpurina i el van tapar.

Van passar-s'ho molt bé mentre ho feien però abans de sortir per la porta de l'escola els pots començaven a perdre aigua i no es veia el que hi havia dins. Per això penso que és una llàstima!

Es van divertir molt fent aquesta manualitat, però només variant algunes coses hauríen aconseguit un resultat més durador. Es necessita alguna cosa més, però segueix sent una manualitat de baix pressupost.

Com que a casa ja em diuen que sóc una mica repel.lent, a continuació explico una altra manera de fer-ho:

  1. El pot de vidre: en comptes d'un de maionesa millor utilitzar-ne un de més "xato". Millor un de puntes d'espàrrec, de cireres confitades, d'algunes verdures... més baixets i més amples perquè els nanos puguin ficar-hi millor les mans.
  2. La figura: ha de ser d'un material que no deixi residus en contacte amb l'aigua per tant, en comptes de plastilina aconsello la ceràmica. Fer-ho amb fang de secat a l'aire (Sculpey), amb FIMO (que es pot coure al forn), o anar directament al "todo a cien" i comprar una figureta petita. De ceràmica o fins i tot de plàstic, que pesarà menys.
  3. La cola: això ho haurà de fer la mestra perquè, per tal que l'objecte quedi ben fixat al tap, s'ha d'enganxar amb cola d'impacte o similar. Una de forta. La cola blanca de l'escola no val.
  4. El líquid: l'aigua de l'aixeta es podreix. S'ha de fer amb aigua destil.lada (la de planxar). A més a més, per tal de donar "viscositat" a l'aigua i aconseguir així que les partícules baixin més a poc a poc hem de barrejar-hi una culleradeta de sabó. Va perfecte un sabó líquid per rentar plats que sigui transparent, sense color. Al CARREFOUR en tenen i és econòmic. Hem d'omplir quasi tot el pot d'aigua i barrejar el sabó ben a poc a poc. Si no ho fem així ens sortirà molta bromera.
  5. La neu: podem utilitzar el que tinguem a mà.... boletes petites de porexpan, purpurina...
  6. Tancant el pot: hem de ficar el tap amb la figura (un cop sec del tot) poc a poc dins de l'aigua controlant que no vessi. Ho rosquem ben fort i ho segellem amb silicona, que ens evitarà que hi hagi fugues d'aigua.
  7. Decoració: quan estigui tot sec, podem posar-hi una cinta de roba ben bonica damunt la junta de silicona perquè no es vegi, també podem pintar o decorar el tap...
Si algun dia en faig de nous (apart dels que ja vaig fer), faré fotos del procés i les penjaré perquè aquest es pugui considerar un tutorial en tota regla.

Mentrestant, espero que si us decidiu a fer-ne seguiu aquests consells perquè ja heu vist que variant poques coses s'aconsegueix un resultat més durador.

2 comentaris: